Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Για την Κατάληψη

                                           


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Σύμφωνα  με τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τις πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταργούνται οι επαναληπτικές εξετάσεις.
Στην πράξη, αυτό μπορεί να ακυρώσει τις προσπάθειες χρόνων, καθώς ένα απρόβλεπτο εμπόδιο (συνήθως πρόβλημα υγείας) σε κάποια ημέρα των εξετάσεων, θα οδηγήσει στο χάσιμο της χρονιάς.
 Πρόκειται για μία διάταξη παράδοξη και καταφανώς άδικη.   
Στο πλαίσιο αυτό, σαν αντίδραση στην παραπάνω μεθόδευση, το 1ο ΓΕΛ Παπάγου, τελεί από σήμερα το πρωί υπό κατάληψη.
Η έντονη αντίδραση των μαθητών του  σχολείου μας, με αίτημα την απόσυρση της συγκεκριμμένης διάταξης, δεν είναι αναίτια.
Με στόχο την ουσιαστική ανάδειξη του προβλήματος, θεωρούμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε συγκροτημένα, κοινοποιώντας την αντίδρασή μας στους αρμόδιους φορείς.
Αντίδραση που δεν θα μείνει στην δημιουργία εντυπώσεων, αλλά θα αποτελέσει   ουσιαστική  παρέμβαση και θα ασκήσει πίεση στους αρμόδιους φορείς . 
Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να είμαστε όλοι μαζί (μαθητές και γονείς), με κοινές ενέργειες και δράσεις.
Οι καταλήψεις είναι πράξεις αντίδρασης, συμβατές με τον παρορμητικό ενθουσιασμό της εφηβικής ηλικίας, αλλά, σε καμία περίπτωση δεν είναι το κατάλληλο εργαλείο για την αποτελεσματική προώθηση και διεκδίκηση των αιτημάτων.  Αντίθετα με τις όποιες  καλές προθέσεις,μπορεί να  λειτουργήσουν  αρνητικά στην διεκδίκηση  ακόμη και των πιο δίκαιων αιτημάτων.
Σας καλούμε να σταθούμε όλοι μαζί κοντά στα παιδιά μας, να συνεχίσουμε τον διάλογο και να τους αποδείξουμε πως με κοινές ενέργειες μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα και να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε από τα χέρια τους την σκυτάλη της επιδίωξης των δίκαιων αιτημάτων τους για να συνεχίσουμε τον αγώνα, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να συγκεντρωθούν, αποκλειστικά, στην προσπάθειά τους.


 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ